Новий Ford Focus з оновленими технологіями зв’язку та виразним дизайном

Компанія Ford вперше представила новий Focus з виразним новим дизайном та економічними електрифікованими силовими агрегатами, а також сучасними технологіями зв’язку та системами допомоги водію, з якими володіти автомобілем та водити його стало ще легше і приємніше.

Людиноцентрична філософія дизайну Ford піднялася на новий ступінь, додавши екстер’єру автомобіля Focus впевненості та сміливості: це особливо добре помітно у версіях Titanium, ST-Line та Active. Кожна з версій отримала унікальні елементи дизайну, які відображають їх індивідуальність, і може бути доповнена пакетом оснащення X, який забезпечує надзвичайні технічні характеристики, або розширеним пакетом Vignale з його неймовірною розкішшю та ексклюзивними конструктивними особливостями.

З новим автомобілем Focus технологія SYNC 4 — інформаційно-розважальна система нового покоління — стала доступною більшій кількості клієнтів, ніж будь-коли, даючи змогу користуватися послугами під’єднуваної хмарної навігації та функцією під’єднуваного голосового керування, яка розуміє живу мову. Інформаційно-розважальна система SYNC 4 доповнена принципово новим 13,2-дюймовим центральним екраном альбомного формату з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, який дає змогу без зусиль користуватися повним спектром функцій для водіння та комфорту. Ця технологія також дає змогу оновлювати програмне забезпечення Ford Power-Up по бездротовій мережі, і таким чином розширювати функціональні можливості з часом.

2021_FORD_FOCUS_ACTIVE_OUTDOOR_INTERIOR.jpg

Серед сучасних технологій допомоги водію, якими оснащено автомобіль Focus, вперше з’явився асистент моніторингу сліпих зон Blind Spot Assist, який контролює сліпі зони водія з метою виявлення автомобілів, що наближаються ззаду, і може виконувати підрулювання у протилежному напрямку, щоб попередити водія і перешкодити маневру зміни смуги.

У новому автомобілі Focus також вперше з’явилася опція автоматичної трансмісії для економічних силових агрегатів на базі «м’якого» гібрида EcoBoost Hybrid з напругою 48 В, що дає змогу розвивати потужність до 155 к.с. Семиступенева автоматична трансмісія Powershift з подвійним зчепленням робить їзду менш виснажливою — особливо в місті та в заторах із частими зупинками, — і водночас ефективно доповнює посилені за рахунок електрифікації ходові характеристики гібридного силового агрегату, а відтак дарує традиційне для автомобілів Focus задоволення від водіння.

Компанія Ford також відгукнулася на побажання клієнтів і вдосконалила багажний відсік об’ємом 1 653 літра у версії Focus з кузовом «універсал», зробивши його більш практичним: з оновленою «мокрою зоною» для брудних речей, килимком та бічними накладками, які легко чистяться, і вертикальною перегородкою для простої та ефективної організації простору у багажному відсіку. Також пропонується просторий і практичний п'ятидверний хетчбек.

Крім того, компанія Ford також представила новий Focus ST, розроблений Ford Performance. Focus ST — з оновленим спортивним стилем екстер’єру та легкосплавними дисками, доступним у якості опції привабливим кольором кузова Mean Green та сидіннями Performance власної розробки, — як і раніше, доступний з потужним бензиновим силовим агрегатом EcoBoost та двома варіантами кузова: п’ятидверним кузовом або кузовом «універсал».

«Ford Focus — це історія успіху, яка почалася понад 20 років тому і твориться досі, і своєю популярністю він завжди завдячував своєму привабливому дизайну та першокласним динамічним характеристикам, — каже Ролант де Ваард (Roelant de Waard), головний менеджер підрозділу легкових автомобілів Ford of Europe. — З появою SYNC 4, інформаційно-розважальної системи нового покоління, яка поєднує в собі під’єднувану навігацію та найбільший екран у сегменті, нові користувачі Focus зможуть насолоджуватися вдосконаленими цифровими технологіями, які гармонійно увійдуть в їхнє життя».